Стартира петиция за искане на ремонт на тротоарите на София

Pinterest LinkedIn +

На 19 юли 2017 г. Нели Пинтева-Банс, френско-българска диригентка, позната на българската публика като изпълнителка на виола д’аморе, се спъва на една плочка на тротоара на ул. "Московска" до църквата "Света София", пада и си счупва носа и левия лакът. Налагат се две доста сложни операции, следвани от дълъг период на рехабилитация, което ще я отстрани от прфесионалния ù живот за дълго време.

Нейният случай не е единичен. Всеки ден в софийските болници и клиники постъпват жертви на софийските тротоари с по-малки или по-големи травми, понякога с тежки последствия. Голяма част от пострадалите са възрастни пенсионери, които едва могат да си платят лечението и възстановяването.

Дали НОИ не изразходва повече пари за лечение на пострадалите, отколкото би струвал ремонтът на тротоарите?

Нели Пинтева-Банс се обръща към всички граждани на София с молба да подпишат петиция, която ще бъде представена на Столичната община. Тя вярва, че с ваша помощ ремонтът на софийските тротоари ще стане приоритет в бюджета на столицата.

Р.S. Ако сте един от пострадалите, можете да опишете вашия случай и да го изпратите на [email protected] или по пощата, като го адресирате до акад. Емил Янев, ул. "Марин Дринов" № 26, 1504 София.  

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.