Star Academy версията на INXS

Pinterest LinkedIn +

"Понякога в живота получаваш уникалния шанс да докажеш, че си истински способен. Този шанс може да получи всеки, който съумее да докаже, че притежава качествата да бъде рок звезда."

Това е обръщението към кандидатите за нов вокалист на австралийската рок-група INXS, който ще бъде селектиран чрез телевизионното шоу от създателите на "Survivor" и "The Apprentice" - "INXS: Rock Star". Както Avtora.com вече писа, кампанията стартира в началото на годината. След прослушването на стотици кандидати, отговарящи на изискването за възраст над 21 години и изпълнение на три песни, без ограничението да са на INXS и непременно в стила на шоуто - рокендрол, вчера undorcover.com.au оповести 15-те финалиста.

Новият вокалист на INXS ще бъде на възраст между 22 и 36 години, филипинец, канадец или американец по националност. Един единствен участник - Миг Айеса (Mig Ayesa), има връзка с Австралия, където е израснал и Англия, където живее. Финалистите са предимно над 28-годишна възраст, от двата пола и с вокално-инструментален талант.

Всички 15 кандидата ще заминат за Холивуд, където през следващите няколко месеца ще се борят за поста вокалист на INXS. До 1997 година той бе зает от Майкъл Хътчънс (Michael Hutchens), когато той сложи край на живота си.

Победителят ще запише албум и ще замине на турне с групата. Дали ще стане неин член, обаче, ще решат впоследствие титулярните музиканти.

Премиерата на риалити шоуто на щатската телевизия CBS "INXS: Rock Star", ще се състои на 11 юли и ще бъде излъчена от австралийския канал Fox8.

Всяка седмица един от кандидатите, определен чрез зрителски вот, жури и мнението на музикантите от групата, ще отпада от конкурса. Допирателните с концепцията на Big Brother и Star Academy се допълват от обстоятелството, че всички ще живеят под един покрив, но за разлика от популярните шоута, кандидатите за вокалист на INXS ще репетират във вила на Холивуд Хил.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.