Стани кръстник и спечели автографи от Tarantino и Rodriguez

Pinterest LinkedIn +

От 24 април до 7 май ще се проведе уникалният за България конкурс "Търси се кръстник", организиран от Sunny Films и М-Тел.

Конкурсът има за цел да намери най-интересния и точен превод на двата нови филма на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) и Робърт Родригес (Robert Rodriguez), обединени в общ филмов проект - "Grindhouse: Death Proof" и "Grindhouse: Planet Terror".

Предложения ще се приемат на специален сайт на конкурса или чрез SMS на кратък номер, които ще бъдат обявен допълнително. В него могат да участват всички над 16-годишна възраст, като всеки участник има право да предложи неограничен брой имена за всеки от двата филма.

Първоначалната идея на Тарантино и Родригес е филмите да бъдат излъчени като един, но това ще се случи само в САЩ и Канада. В останалите страни, включително България, двата филма ще бъдат показани поотделно, като една от основните причини за разделянето им е голямата продължителност на общата лента. 

Терминът "Grindhouse" обозначава специализираните кина в САЩ, съществували през 70-те и 80-те, където са се прожектирали така наречените "exploitation" филми, известни и с по-общия термин "B movies". В тях доминиращи теми са насилието, сексът и кръвта, а основната им идея е да шокират зрителите.

Голямата награда за Кръстника на филмите е мобилен телефон, плакати с автографи лично от Тарантино и Родригес и покани за българските премиери на филмите -  на 8 юни на "Grindhouse: Planet Terror" и на 22 юни - "Grindhouse: Death Proof". Авторите на петте най-добри предложения, неспечелили конкурса, ще получат мр3 плеъри от LOOP, а сред всички участници ще се разиграят 10 покани за премиерите на филмите.
Сподели.