SPOR гостува в България по покана на H.M.S.U.

Pinterest LinkedIn +

Британският дръмeндбейс артист SPOR ще гостува в зала “Христо Ботев” по покана на H.M.S.U., за да представи официално най-новото издание на легендарния дръмендбейс лейбъл Renegade Hardware. Заедно с водещите имена от родната сцена той ще пуска на 25 февруари.

Освен на компилацията "Carpe Diem" LP (feat. SPOR, Teebee, Noisia, DJ Ink, Loxy, Black Sun Empire и DJ Friction) същата вечер първо представяне за България предстои на съвсем нова и изключително мощна (55kW) озвучителна система - DAS AERO 38. Освен SPOR през нея ще пускат диджеите на H.M.S.U. - Mocks, Konspirator, Targy и Acidtrip, a Ogonek & Cooh ще представят изпълнение на живо.

Билети за събитието ексклузивно се продават
чрез мрежата на Ticketstream Bulgaria, като все още има наличност от специалния пакет от 100 билета по 12 лв. С кредитна или дебитна карта електронни билети (е-tickets) могат да бъдат закупени на ticketstream.bg, а универсални - в магазините от мрежата на Тicketstream.  След 10 февруари цената на същите ще е 14 лева, а на входа на залата – 15 лв.

***

Едва 21 годишен, Джон Гууч (SPOR), вече има сериозна репутация и се нарежда на едно от челните места на британската дръм енд бейс сцена.

Запознава се със синкопираните бийтове и започва да експериментира със собствен звук още като тийнейджър. Първият му проект е наречен Final Reckoning и е повлиян от класици като Hive и Bad Company. По същото се заема със самостоятелните си проекти като Spor. Името взема от това на първата компилация със семпли, която си купува - “Spore Tactics”. “Е”-то изчезва, повлияно от увлечението на Джон по графити работите на негов приятел – така името добива графично балансиран вид.

Spor дебютира с издание за лейбъла Damaged Minds, но скоро привлича вниманието на водещите лейбъли Renegade Hardware и Barcode, с което пред него се откриват нови възможности за DJ-представяне; след първия му успешен сет в лондонския клуб 'The End', Spor продължава с изявите си по цялото земно кълбо.

През изминалата 2005 г. Spor има в актива си успешен ремикс (“Messiah” на Konflict), както и дебютния си сингъл за Renegade Hardware – “Spor Tactics”. В момента работи върху самостоятелния си албум за Renegade Hardware, както и върху други проекти. Част от продукцията му е публикувана в неговия официален сайт, а ТУК могат да бъдат прослушани аудио мостри от първата част на компилацията "Carpe Diem".

Сподели.