Анна Томова-Синтова се върна в България за концерт и майсторски клас

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестната оперна певица Анна Томова-Синтова пристигна в България за концертно изпълнение на операта "Сватбата на Фигаро" от Моцарт, на 22 февруари в зала България. В тази връзка тя даде официална пресконференция в БТА.

Гостуването на знаменитото сопрано в България е по покана на Класик ФМ Радио, а поставянето на "Сватбата на Фигаро" е във връзка с 250 години от рождението на Волфганг Амадеус Моцарт (Wolfgang Amadeus Mozart).
 
Освен Синтова, в постановката на операта ще участват млади български оперни певци, подбрани от примата. Тъй като поставянето й ще бъде концертно - с оркестъра на Класик ФМ и под палката на Найден Тодоров, оперното действие ще бъде водено от разказвач, чиято роля е поверена на Ицко Финци.


Пресконференция Анна Томова-Синтова Снимки:Аvtora.com
 
Покорила всички големи световни оперни сцени и ползваща се с уважението на светила на диригентското майсторство като Карл Бьом и Херберт фон Караян, с когото работи 19 години, Синтова от дълги години не живее в България. Освен за "Сватбата на Фигаро", тя е ангажирала наситената си програма за 2006 г., включваща жури на конкурси и концерти, с България, по още два повода.
 
От 6 до 19 март в НМУ "Любомир Пипков" тя ще проведе майсторски клас, а през май отново ще постави Моцартово произведение. Под палката на Генадий Рождественски тя ще солира в "Реквием".
 
"Оперното изкуство никога няма да загине", каза примата на срещата си с българските медии. Повече за основанието си да вярва в това, бляскавата си кариера и настоящите си проекти тя ще сподели и с българските си почитатели, с които ще се срещне на 1 март в Камерна зала "България".
 
Тогава и там ще се състои видеопрожекцията "Звездни мигове с Анна Томова-Синтова", включваща непоказвани видеоматериали.
Сподели.