Goldie и Black Sun Empire идват отново в България

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният британски диджей и продуцент Goldie ще дойде за трети път в България за дръмендбейс парти, научи Avtora.com. Събитието ще се състои на 6 май в столичната зала Христо Ботев. В него ще се включат и холандците Black Sun Empire, чиято визита в България ще е втора.

Организатор на събитието е New Music Agency, а предварителната продажба на билети ще стартира на 14 февруари ексклузивно чрез мрежата на Ticketstream Bulgariа.

Цената на билетите е както следва:

Първите 100 продадени до 28 февруари - 15 лв
От 1 до 31 март - 20 лв
От 1 април до 5 май - 25 лв
В деня на концерта билети ще се продават на цена от 30 лв
 
***
 
В навечерието на 2006 г. роденият в Уолверхемптън, Великобритания, Клифърд Прайс (Clifford Price), известен като Goldie, навърши 40 г. Днес името му се свързва с електронната сцена и един от най-големите дръмендбейс лейбъли - Metalheadz, чийто собственик е.
 
В биографията му обаче сериозно място заемат графити творчеството му, върховете в което са от началото на 80-те, и кариерата му на актьор (“Everybody Loves The Sunshine”, “Гепи!”). Освен с артистичното му име, златните зъби, които проблясват в устата му, имат връзка с друг, отдалечен от сцената етап от живота му, предшестващ музикалната му кариера. Няколко години, до началото на 90-те, той върти бизнес с продажба на гравирани златни пломби.
 
Тази година Goldie ще се разпише в дискографията си с първо дългосвирещо издание от 8 години насам - "Sine Tempus", което се очаква преди лятото. Негови предшественици са заглавия като "Timeless" (1995) и "Saturnz Return" (1998). 
 
На винил Goldie има издадени десетки сингли, най-комерсиални от които са "Temper Temper", "Angel", "Inner City Life" и др. Наживо освен тях той пуска най-доброто от безбройните издания на Metalheadz и други предпочитани артисти, в което българските му фенове вече имаха две възможности да се убедят - през 1999 и 2005 г.
 
Зад Black Sun Empire стоят трима холандски дръмендбейс (даркстеп и нюрофънк) диджеи и продуценти - Рене Вердулт (Rene Verdult) и братятя Милан (Milan Heyboer) и Миха Хейбоер (Micha Heyboer). В този стил, с който се отказват от техното и брейковете, те градят репутация вече 10 години, започвайки като последователи на емблематичните Photek, LTJ Bukem и Ed Rush.
 
В края на 2005 г. имат две дългосвирещи издания и два лейбъла на свое име - Black Sun Empire Recordings и oBSEssions. Първото им идване в България беше през 2004 г., в клуб Спартакус.
 
Сподели.