Spike TV Video Game Awards 2011 - номинациите

Pinterest LinkedIn +

Втората игра от екшън пъзел платформър сериите на Valve - Portal, оглави списъка с претендентите за предстоящите Spike TV Video Game Awards 2011 с 12 номинации - с две повече от тези на Batman: Arkham City и с три - от броя на категориите, в които фигурира издадената на 1 ноември Uncharted 3.

Измежду тези три игри, The Elder Scrolls V: Skyrim и The Legend of Zelda: Skyward Sword ще бъде излъчен тазгодишния носител на топ наградата – "Игра на 2011 година", а техните производители – Valve, Rocksteady Studios, Naughty Dog и Bethesda Game Studios, ще решат спора за титлата "Студио на годината".

Дори на The Legend of Zelda: Skyward Sword да не бъде присъдена нито една от четирите потенциални статуетки, прочутият франчайз ще бъде почетен по време на церемонията, като бъде въведен в новосъздадената Video Game Hall of Fame (Зала на Славата), получавайки признание за това, че "е вдъхновил много от нас и ни е накарал да прозрем потенциала във видео игрите още с дебютното си заглавие отпреди 25 години". 

Portal 2, която бе No.1 в класациите за видео игри на Острова и в Steam седмици наред, е номинирана още за "Най-добра Xbox 360 продукция" наред с Batman: Arkham City, Forza Motorsport 4 и Gears Of War 3, както и за "Най-добро PC заглавие" в компанията на Battlefield 3, Minecraft и The Witcher 2: Assassins Of Kings.

Portal 2 ще се бори и в категориите "Най-добър мултиплеър", "Най-добър пърформанс на актриса" (Елън Маклейн в ролята на GladOS), "Най-добър пърформанс на актьор" (Дж. К. Симънс в ролята на Кейв Джонсън и Стивън Мърчант в тази на Уитли), "Най-добра песен" (Exile Vilify на The National и Want You Gone на Джонатан Култън) и др.

Британската група Florence + The Machine, чийто нов албум Ceremonials дебютира под No.1 на Острова и в топ 10 на Billboard 200 в САЩ, също има номинация в категорията за оригинална песен към видео игра за парчето I'm Not Calling You A Liar от саундтрака на Dragon Age II.

Освен Portal 2, с две номинации в тази категория е Bastion (за Build That Wall и Setting Sail, Coming Home на Дарън Корб). Bastion и Portal 2 са номинирани също за "Най-добра оригинална музика към игра", заедно с Batman: Arkham City и Deus Ex: Human Revolution.

Очаквано, Battlefield 3 и Modern Warfare 3 ще влязат в директна конфронтация в категорията за "Най-добър шутър", в която са поставени още Gears Of War 3 и Rage.

Номинираните и победителите, както обикновено, се избират от експертно жури, съставено от 24 представители на най-големите американски специализирани медии, но феновете са тези, които чрез онлайн вота си, ще определят носителите на титлите в категориите "Най-горещо очаквана игра" и "Най-добър трейлър".

Шоуто по връчването на деветите Spike TV VGA 2011 ще се състои на 10 декември, като мястото на провеждането му и списъкът със знаменитостите от музикалната сцена, телевизията и киното, които ще вземат участие в него, предстои да бъдат обявени.

Сред трейлърите, които ще бъдат показани за първи път на церемонията, са тези към продължението на Alan Wake, Metal Gear Solid: Rising, Tom Clancy's Rainbow 6 Patriots, Transformers: Fall of Cybertron и BioShock Infinite.

Миналата година наградата за "Игра на 2010 година" отиде при Red Dead Redemption на Rockstar, каквито притежават и Uncharted 2: Among Thieves, Grand Theft Auto IV и Halo 3.

Сподели.