Солиден системен ъпдейт за Battlefield 3 излиза за PC до броени дни

Pinterest LinkedIn +

Значителен системен ъпдейт за мултиплеър шутъра от първо лице Battlefield 3, издаден в края на октомври за PC, X360 и PS3, чрез който ще бъдат решени повечето от най-сериозните проблеми в представянето на играта, ще бъде издаден през предстоящата седмица, обявиха производителите на заглавието – DICE.

PC потребителите ще са първите, които ще могат да актуализират версията на своето копие от Battlefield 3, а Xbox 360 и PS3 геймърите ще трябва да почакат още няколко дни.

На този етап няма посочени точни дати за появата на кръпката, нито подробна информация за промените и подобренията, които ще бъдат направени чрез нея. DICE разкриват единствено, че след ъпдейта играчите ще се отърват от т. нар. "негативно ускорение на мишката", както и че при разработката му са взели предвид забележките, направени от общността на Battlefield 3.

Предполага се, че пачът ще включва също решение на проблема с програмния глич, позволяващ на играчите, склонни да нарушават неписания етичен кодекс, да трупат екстра XP чрез безкрайното поправяне на един от роботите по време на мачове в хардкор режим, заради който стотици играчи бяха лишени от достъп до сървърите на Battlefield 3, а други се оказаха с нулирани показатели.

Междувременно частна правна фирма внесе иск срещу Electronic Arts по обвинение в "подвеждаща рекламна кампания и облагодетелстването от обещание, което са направили, но не са спазили, нито са имали намерението да спазят".

Става дума за анонса на Sony и Electronic Arts от тазгодишното E3, с който двете компании обещаха на PS3 потребителите безплатно копие от Battlefield 1943 при предварителна поръчка на Battlefield 3. Няколко седмици преди рилийза на играта, EA обявиха чрез своята страница в Twitter, че вместо Battlefield 1943, бонусът за pre-order на BF3 ще бъде ранен достъп до DLC ъпдейтите на играта. Обвинителите претендират за някакъв вид компенсация за потребителите, без да е ясно от какво естество би могла да е тя.

Сподели.