League of Legends с три пъти повече потребители от World of Warcraft

Pinterest LinkedIn +

Популярната free-to-play онлайн реалновремева стратегия League of Legends вече има над 32.5 млн. регистрирани потребителите, от които 11.5 млн. са активни месечни потребителите, а около 4.2 млн. се включват в сървърите на играта на ден, съобщиха производителите на заглавието - Riot Games.

Само преди четири месеца студиото, базирано в Санта Моника, Калифорния, обяви, че броят на регистрациите за LoL е достигнал 15 млн. души, а този на активните месечни потребители – 4 млн. души.

За сравнение, в доклада на Blizzard от началото на ноември се посочва, че World of Warcraft има 10.3 млн. абонати. Няколко седмици по-рано бе съобщено, че всички, закупили едногодишен абонамент за най-популярното MMORPG към 2011 г., ще получат безплатно копие от предстоящата Diablo III. Blizzard обаче поставиха следното условие за тази атрактивна оферта – Battle.net акаунтът на потребителите с едногодишен абонамент да е създаден преди 18 октомври. Още в средата на юни компанията стартира безплатна версия на World of Warcraft, позволяваща развитие на герои до 20-то ниво, с което обаче хардкор общността на играта не се увеличи.

Паралелите между League of Legends и World of Warcraft са обосновани от факта, че в Riot Games работят бивши служители на Blizzard, както и Steve "Guinsoo" Feak – един от хората, участвали с създаването на прочутата модифицирана карта от Warcraft 3 - Defense of the Ancients. Създадена по модела на DotA, League of Legends стартира в края на 2009 г. и само за три месеца привлече 1 млн. потребители.

Играта е популярна и сред общността на e-състезателите, като най-силните от тях са изиграли над 2500 ранкинг игри помежду си, отнемайки над 20 000 индивидуални виртуални живота.

Сподели.