Спийд Рейсър (Speed Racer)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 135’
Режисьор: Анди и Лари Уашовски
Сценарий: Анди и Лари Уашовски
С участието на: Емил Хърш, Матю Фокс, Сюзън Сарандън, Джон Гудман, Кристина Ричи, Бено Фюрман и други.
Екшън, със субтитри, английски

Високоскоростният екшън “Speed Racer” е дългоочакваният нов филм на братята-режисьори Анди и Лари Уашовски. Пет години след последната серия от трилогията “Матрицата”, двамата отново застават зад камерата, за да дадат нов живот на телевизионната японска анимация от средата на 60-те. Уашовски отново работят в тандем с продуцента Джоуел Силвър (“Смъртоносно оръжие”), като оператор на филма е Дейвид Татерсейл, оставил почерка си върху последните три епизода на “Междузвездни войни”.

Първоначално за двете главни роли са били спрягани имената на Джони Деп и Киану Рийвс, но след като те изрично отказват, са наети актьорите Емил Хърш (“Съседката”) и Матю Фокс (сериала “Изгубени”). В останалия каст са Сюзън Сарандън (“Телма и Луиз”), Джон Гудман (“Всемогъщия Еван”) и Кристина Ричи (“Чудовище”). Заснет в киностудио в Германия, след което са добавени стотици специални ефекти, като в крайна сметка бюджетът на филма става 100 млн. долара.

Още от дете Спийд Рейсър (Емил Хърш) е обсебен от автомобилните състезания и всичко, което се случва по пистите. Неговата мечта е като порасне да стане легендарен пилот, като брат си Рекс, който умира по време на състезание. С покрепата на семейството и приятелката си Трикси (Кристина Ричи) той доживява момента, в който става професионалист, борещ се за световната купа.

 Състезанието е собственост на могъщия магнат Роялтън (Роджър Алам – “В като Вендета”), който от години определя кой ще спечели, чрез предварителни договорки между отделните отбори. Спийд Рейсър категорично отказва да участва в подобно нещо, с което си навлича гнева на Роялтън. Въпреки всичко, той е допуснат да стартира, но няма и представа какви капани са му заложили враговете му. Тяхната цел е Рейсър никога да не финишира жив, а победител да стане най-големият му конкурент Рейсър Екс (Матю Фокс).

Официален сайт:
http://speedracerthemovie.warnerbros.com

Сподели.