Need For Speed: Pro Street

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Racer
Година: 2007
Системни изисквания: Windows XP/Vista, CPU 2.8 GHz, 51 MB RAM, 8GB HDD
Произв/Изд: EA Games
Мулти: Да
Брой DVD: 1

Само за професионалисти!

NFS поредицата е може би една от най-старите и най-популярните в света на РС и конзолните игри. Минала през много перипетии и завои, тя стабилно даваше газ в скоростната отсечка през последните няколко години. Сега отново е време за завой, но дали ускорението, което ще получи след него ще е достатъчно?

Утопия
Уличните състезания принципно са легални, колкото и разстрела на пешеходци с рязана двуцевка - самоделка. Факта е свързан с остарелите консервативни схващания, че ако се движиш с 230 км/ч през нощта можеш да отнесеш някой и друг гражданин.

Представете си сега как всички рейсинг ентусиасти са се събрали и са легализирали състезанията си на специални за това места, как се организират дни с различни състезателни дисциплини и как само един може да спечели респекта и паричките на всички останали, доминирайки във всяко състезание. И това най-вероятно ще си ти!


NFS игра без красивите, леко облечени момичета просто не би била истинска.

U-turn

Need For Speed: Pro Street оставя настрана концепцията за гонки по улиците на измислен град в полу или напълно ъндърграунд условия. Всички състезания вече се случват на регламентиран принцип и по заградени писти. Това, което е наследено от NFS: Underground 1 и 2, Most Wanted и Carbon е концепцията на избраните коли и тунинга. Отново можете да изберете произволна кола за масово производство и малко по малко, чарк по чарк да я превърнете в рейсинг чудовище.

Отново ще можете да се впуснете в стандартните пистови обиколки, дрифтове и драг-състезания. Отпаднал е режимът за свободно цепене из града и околностите му, поради простата причина, че вече няма град.

За добро или за лошо е тази промяна? Сами преценете!

Покрай легализирането на цялата стрийт рейсинг субкултура са отпаднали и куките следящи зорко всяко ваше движение, което вече е минус, при положение че гонките с настървените пазители на закона бяха доста забавни и интересно разнообразие от постоянните състезания.

Гараж

Автопаркът отново е впечатляващ - най-доброто от американските, европейските и азиатските серийни и супер коли, както и няколко концептуални модела, които тепърва трябва да изживеят своята премиера. Така категоризирани е доста удобно всеки фен да избере личното си возило, а принципно ще ви трябват три различни коли за трите различни типове състезания.


Ford Mustang Shelby, ревизия 2007 година.

Един Ford Mustang GT, Dodge Viper или Charger би бил чудесен за драг и всяка писта с дълги скоростни отсечки. Сред "мускулестите" коли можете да намерите едни от най-култовите модели предлагани някога на пазара, от зората на възхода им (Cammaro SS, Dodge Charger, Ford Mustang Shelby GTS) до наши дни (прекроените версии на същите автомобили, новите Viper и Corvette ит.н.). Тези коли са с уникално добро ускорение и максимална скорост, но огромните им размери и тегло ги правят трудни за управление, а взимането на завой с висока скорост изисква много концентрация и триене на гуми.

Азиатските коли са най-добрият ви избор за дрифтовете. При тях максималната скорост и мощта на двигателя отстъпва пред лекотата и стабилността на управлението им. Тук можете да намерите класически за тунинг-културата модели: вече ставащите банални Toyta Supra, Mitsubishi Evo 7, антикварната Toyota Corola (87) и вездесъщия Nissan 350Z(2007). Лично очаквах с огромно нетърпение да огледам, пък било и виртуално концептуалния модел на новия Nissan Skyline, при положение, че моделът от 2002 г. е в топ 3 на любимите ми за всички времена коли, и водещ модел в предишните NFS игри и филмите "Fast and Furious".

Европейските коли са с най-балансирани показатели и стават за всичко (всъщност всяка кола е подходяща за всяка роля в ръцете на добър водач). А и феновете на баварското автомобилостроене няма да пропуснат да се повозят на новото BMW. Присъстват естествено и редовните Фолксвагени, Аудита, Поршета и т.н.


Тузарските коли също се състезават.

По-истинска!

Най-голямата промяна, която претърпява играта е в самата концепция. Pro Street не е за всеки. Въпреки всички тунинги и екстри, елемента със симулацията е застъпен много по-силно отколкото в останалите от серията игри. Преведено на по-прост език - колите се управляват много по-реалистично, завой с 300 км/ч води до край на състезанието, а всяка една промяна по визията и ламарините на колата оказва пряко влияние върху аеродинамиката и показателите й на пистата.

Това със сигурност ще откаже много от "феновете". Просто последните няколко игри от серията позволяваха на всеки да седне и да се почувства като бог в първите няколко състезания. Сега дори да минеш през "кампанията" на играта трябва да имаш умение, а тактиката "Не свалям пръстта от бутона на газта" води до печални резултати. За да е тръпката още по-голяма всяка драскотина може да доведе до скапване на двигателя и падането на скоростта под 30 км/ч.

Върховна

Добавете към добрата симулация и огромния автопарк, един надъхващ саундтрак, графика от следващо поколение (въпреки че търпи известни критики за част от фоновите пейзажи, колите са направени като истински), зарибяващия мултиплейър и ще намерите в Need For Speed: Pro Street повод да си вземете поне една седмица отпуска от приятели, семейство и работа.

Официален сайт: www.ea.com/nfs/prostreet
Сподели.