Saitek Cyborg Evo Force - пълен контрол

Pinterest LinkedIn +

Джойстиците напреднаха адски много като технология от зората на гейминга до днес. От обикновена пръчка с един бутон на базата (Atari) до Cyborg Evo Force има години прекарани в усъвършенствания на концепцията и функционалността им, за да ги превърнат в мултифункционални гейм контролери.

Наистина, едно тясно специализирано устройство, не би могло да оцелее в съвременните пазарни условия. Джойстикът принципно е предвиден за игра на самолетни, космически и хеликоптерни симулации. Но Cyborg Evo Force се справя повече от успешно и с игри като FIFA 07 и Crysis.

Cyborg Evo Force наистина заслужава името си. Saitek се занимават отдавна с разработката на геймърска периферия и много добре знаят, колко важен е запомнящият се и cool дизайн в един такъв продукт. Издържан в стилен сребрист цвят джойстикът не само изглежда добре, но е и доста ергономичен. Приляга добре в ръката и не създава чувство за дискомфорт при продължителна употреба.

На "главичката" му е разположен допълнителен стик, с 6 бутона. Можете да го настроите както за употреба с лявата, така и за употреба с дясната ръка.Самият стик може да се върти около оста си с цел допълнителен контрол над управляваната машина.

На базата са разположени още 6 програмируеми бутона, 2 от които се използват, като shift за останалите 4, което при добре настроен софтуер повишава количеството на функциите, изпълняеми от бутоните на 8.

Cyborg Evo Force се застопорява добре за всяка гладка повърхност, благодарение на гумените "чехлички", поставени на базата. Това гарантира, че няма да изгубите някоя въздушен дуел, само защото джойстикът, излетял изпод ръцете ви, е ударил кротко дремещата под PC-то ви котка по главата!

Джойстикът се инсталира лесно - просто включвате USB кабела към компютъра и захранването, а Windows XP и Vista разпознават Cyborg автоматично. След инсталацията на допълнителния софтуер, можете да настроите функциите на бутоните в един генерален профил и след това, за всяка една игра поотделно в различни профили.

Ако играта поддържа Force Feedback функциите, ще почувствате уникалните вибрации, следващи всяко ваше движение. Изстрелването на ракетите и леката вибрация на самолета, когато едно от крилата му олеква, разтърсването при свалянето на колесника или отката на картечницата - всичко това се предава в ръката ви, създавайки неописуемо чувство за реализъм.

Играта на шутъри е малко по-сложна и изисква известно време за свикване с контрола (централният джойстик се използва за движение, а "главичката" за прицелване). За привикналите към мишката и клавиатурата геймъри, това определено би било неприятно. Но Cyborg Evo Force показва, че може да се справи и с тази задача. Тествахме дори и Warcraft 3 TFT, но джойстиците явно наистина не са предвидени за стратегии.Технически характеристики:
Име: Cyborg Evo Force

Купи от: Plesio
Сподели.