Spider-Man: Turn Off the Dark на U2 разби още един исторически рекорд

Pinterest LinkedIn +

Мюзикълът Spider-Man: Turn Off the Dark, чийто саундтрак е дело на Bono и The Edge от U2, разби рекорда за най-големи приходи, инкасирани в бродуейския боксофис в рамките на една седмица, продавайки билети на обща стойност $2.9 млн. за деветте спектакъла, поставени в нюйоркския Foxwoods Theatre в последната седмица на 2011 г.

С бюджет от $75 млн., шоуто, което претърпя няколко фалстарта, промени в екипа, инциденти с актьорите при изпълнения на особено сложните акробатични номера, и не се радва на особено ласкава критика, е най-скъпата продукция, поставяна на Бродуей някога.

По данни на продуцентите Джеремая Харис и Майкъл Кол, повече от половината зрители на мюзикъла, чиято главна роля се изпълнява от Рийв Карни, никога преди не са посещавали бродуейско шоу, а общият им брой за 2011 г. е над 600 000 (Foxwoods Theatre е са капацитет от 1930 места).

Предишният рекорд за най-доходоносна седмица на бродуейски мюзикъл бе регистриран от Wicked през януари 2011 г., когато шоуто по музика и текст на Стивън Шуорц инкасира $2.2 млн. от осем представления.

Поставено девет пъти през последната седмица на 2011 г., но в Gershwin Theatre, чийто капацитет е с около 100 места по-малко от тези в Foxwoods Theatre, то е инкасирало $2.7 млн. от продадени билети. На трето място в класацията за най-голям седмичен боксофис е поставен мюзикълът The Lion King пред шоуто на Хю Джакман - Back On Broadway.

Пак през 2011 г. U2 записаха в изключителната си биография още един исторически рекорд – дълго преди края му, тяхното 360 Tour бе обявено за най-доходоносната концертна серия на всички времена.

Сподели.