Хю Джакмън става Худини на "Бродуей"

Pinterest LinkedIn +

Австралийският актьор Хю Джакмън (X-Men, Real Steel) ще се превъплъти в прочутия илюзионист Хари Худини в нов мюзикъл, който ще бъде поставен на "Бродуей" през 2013 г. или 2014 г.

Сценарият на постановката е поверен на отличения с Оскар за работата си по The Social Network Аарон Соркин, а с композирането на музиката и текстовете на песните се е заел носителят на три награди Оскар и три Grammy Стивън Шуорц, чието име се свързва преди всичко с хитовите мюзикъли Godspell (1971), Pippin (1972) и Wicked (2003).

"Бях дълбоко увлечен по живота на Худини още от ранната си възраст и може да се каже, че съм се подготвял за тази роля през целия си живот", споделя 43-годишният Джакмън, който вече има една роля на илюзионист в кариерата си – в драмата The Prestige от 2006 г., а през март ще започне снимките на кино адаптацията на поставяния в продължение на дълги години мюзикъл Les Miserables.

През последните два месеца на 2011 г. Джакмън бе ангажиран именно на Бродуей със самостоятелното си музикално-театрално шоу Back on Broadway, което инкасира над $14.6 млн. приходи от продадени билети в хода на десетседмичния си тур. 

Сподели.