Аманда Сaйфрид и Тайлър Суифт до Хю Джакмън и Ръсел Кроу в "Клетниците"?

Pinterest LinkedIn +

Новата холивудска надежда Аманда Сaйфрид (Amanda Seyfried) и поп звездата Тейлър Суифт (Taylor Swift) получиха предложение да се включат в новата екранизация на класиката на Виктор Юго - "Клетниците". Киноверсията ще е в жанра "мюзикъл", като с реализацията й ще се заеме британският режисьор Том Хупър, който помним от хита на предходните Оскари - "Речта на Краля" (The King’s Speech).

Макар да не е официално, се предполага, че Сaйфрид ще се превъплъти в персонажа на Козет, докато Суифт – в този на Епонин, за чиято роля по-рано претендираха имена като Скарлет Йохансон (Scarlett Johansson), Ивън Рейчъл Ууд и Лиа Мишел.

Toва обаче съвсем не са всичките звезди в каста – в продукцията ще се включат още Ан Хатауей (Anne Hathaway), Хю Джакман (Hugh Jackman), Хелена Бонъм Картър, Ръсел Кроу (Russell Crowe) и Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen). 

Още през декември 2011 г. пък Хупър заяви, че планира да запише вокалните партии на актьорите директно от снимачната площадка, вместо в студио. По думите му, подобен подход би превърнал филма в максимално успешна сценична версия на книгата


Сподели.