Spicy Horse на American McGee на гребена на 3D вълната с инжекция от $3 млн.

Pinterest LinkedIn +

Базираното в Шанхай студио за производство на видеоигри Spicy Horse, профилирано в разработката на безплатни онлайн игри, e получило субсидия в размер на $3 млн., чрез която ще продуцира 5 заглавия за период от две години, разкри лично създателят на компанията и на един от най-култовите гейм франчайзи - American McGee.

Плановете на американския гейм дизайнер предвиждат производството на една нова игра на всеки шест месеца, а освен по собствени лицензи, Spicy Horse вече работи и по 3D онлайн версия на заглавие от каталога на PopCap Shanghai, което засега не се съобщава и ще бъде издаденo най-напред само в Азия.

Сред игрите на PopCap са Peggle, Bejewelled, Plants vs. Zombies и Bookworm Adventures. Самата компания продуцира не дотам успешни 2D онлайн версии на някои от своите заглавия за социалните мрежи.

McGee е убеден, че не е далеч времето, когато всички производители ще трябва да започнат да правят своята продукция за социалните мрежи в 3D и възнамерява да изпревари това време със Spicy Horse.

Преди всички тези проекти да се осъществят, обаче, страховитата Алиса на McGee ще се завърне в Alice: Madness Returns на 14 юни. Играта ще излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3, а освен копие от нея, конзолните рилийзи ще включват код за даунлоуд на оригиналната American McGee`s Alice.

Сподели.