Spice предложи най-евтиния телефон в света

Pinterest LinkedIn +

Индийският конгломерат Spice представи ултра евтин телефон, предназначен за развиващите се азиатски пазари - от Ирак до Индонезия.

Устройството, носещо името People's Phone, трябва да се появи на пазара през месец март тази година с цена около 20 долара. Моделът е изключително опростен и изчистен и дори няма екран.

"Това е просто телефон" - заявява шефа на Spice Бхупендра Кумар Моди (Bhupendra Kumar Modi) пред Reuters. "Ако всичко върви по план, очакваме продажбите в първите няколко месеца да надскочат 10 милиона бройки".Първите бройки от телефона, ще бъдат произведени в китайски заводи, но компанията планира да открие поточна линия в Индия за собствено производство.

Това е вторият опит за създаване на ниско бюджетен телефон, след като Philips пусна модел за gsm-"еднодневка". Устройството бе на цена от 30 долара и позволяваше обаждания и тяхното приемане в рамките на 60 минути. Има и няколко модела телефони без екран, но те са предназначени за деца, родителите на които са заети, но все пак желаят да поддържат контакт с тях през деня.

До момента Spice имат един успешно реализиран проект за нетипичен телефон - Spice Braille Phone, gsm за слепи, който вместо с цифри разполага с Брайлов код на бутоните си.
Сподели.