Специални гости на юбилейното издание на Game Dev Summit Monthly са XS Software и Ivent Games

Pinterest LinkedIn +

Десето юбилейно издание на networking събитието за разработчици на игри Game Dev Summit Monthly ще събере на една сцена техническия директор на XS Software Александър Благоев и Любомир Илиев от инди студиото Ivent Games. Събитието, което се осъществява с подкрепата на Playwing, ESL България и Haemimont Games, ще се проведе на 29 ноември в столичния клуб Culture Beat от 19:00 ч.

"Космически средновековни дуели в мола, или накратко нашата история и какво (не)научихме" е темата на лекцията, която ще представи Александър Благоев, технически директор на XS Software, компания, добре позната на българските потребители с култови игри като Sofia Wars, Bulfleet, Hanovete и др. Александър, който е част от екипа на компанията вече 11 години, е работил е по множество проекти, между които Khan Wars и Lady Popular.

Любомир Илиев от Ivent Games ще разкаже за финансираната чрез Kickstarter игра Strength Of The Sword Ultimate. Играта е един от малкото успешни български проекти в платформата за групово финансиране, която успя да събере 88,093 щ. долара през 2015 година. Любомир стартира своята професионална кариера през 2001 г. като Flash аниматор за web и през годините преминава през различни позиции в компании, вариращи от малки, хаотични инди студия до гиганти като Ubisoft.

Юбилейното издание на Game Dev Summit Monthly ще завърши с ултравиолетов турнир по Squirrel Attack Board Game, част от серията благотворителни игри "Коледни катерици", които подкрепят мисията на фондация "Сийдър". Фондацията е най-голямата организация в България, предоставяща 24-часова семейна грижа на деца и младежи в неравностойно положение.
Сподели.