Спечели билет за курса "The Write Stuff" с Карл Дерик

Pinterest LinkedIn +

Един от читателите на Avtora.com с интереси в писането на сценарии ще спечели безплатен билет за работилницата за творческо писане "The Write Stuff", на която лектор ще бъде известният британски сценарист Карл Дерик.

Всичко, което трябва да направите, за да участвате, е да отговорите на въпроса: "Коя е любимата ви филмова история?". Публикувайте отговорите си в коментар под статията, а ние ще изберем един от вас на случаен принцип. Победителят ще бъде обявен на 09 март (петък).

"The Write Stuff" ще се проведе на 10 и 11 март в "DaDa Cultural Bar" на ул. Георги Бенковски 10 в София. Курсът ще предостави на участниците ценни знания за писане на сценарии като: как да постигнат добър ритъм за своята история, как да изберат героите си, какви са ключовите елементи на добрия диалог и още много детайли от процеса.

На 17 и 18 март ще се проведе практическа работилница, в рамките на която участниците заедно ще създават свой собствен сценарий. Както курсът, така и практическата работилница са подходящи и за напълно начинаещи, които нямат никакъв опит в писането за кино.

Карл Дерик има 26 години опит в кино- и ТВ-индустрията, а от 12 години работи като "хирург на сценарии". Продуцентските къщи търсят помощта му за истории, които се нуждаят от подобрения. Участвал е в създаването на филмите от поредицата "Хари Потър", "Гладиатор", "Мумията се завръща", "Братя Грим", "007 Златното око", "Гордост и предразсъдъци и зомбита". В момента работи по два свои собствени проекта – бюджетен свръхестествен трилър и мултимилионна научнофантастична продукция.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.