Sony обяви списъка си с премиерни заглавия за Vita, пуска безплатно три AR игри

Pinterest LinkedIn +

В премиерния за Северна Америка и Европа ден на PlayStation Vita - 22 февруари 2012 година, Sony ще издадат 12 игри, произведени в студия, които са собственост на технологичния концерн. Съгласно списъка, публикуван в блог страницата на PlayStation Network, това ще са Uncharted: Golden Abyss, WipEout 2048, Reality Fighters, Little Deviants, ModNation Racers: Road Trip, Everybody’s Golf, Escape Plan, Gravity Rush, Hustle Kings, MotorStorm RC, Top Darts и Super StarDust Delta.

В същия ден, или със съвсем малко закъснение, ще се появи и току-що обявеният шутър от трето лице на Zipper Interactive (MAG, SOCOM) - Unit 13. Играта ще включва 36 мисии и 9 уникални карти, а чрез 3G интернет връзка, интегрираният в нея интерфейс за известявания в реално време, играчите ще се осведомяват за подреждането в ранкинг класацията, съдържанието на т. нар. Daily Challenge, ще могат да споделят помежду си High Value Target и др.

Ден след анонса на горния списък, британското студио System 3 обяви, че подготвя за издаване в деня на европейската премиера на PS Vita ремастерирана версия на класическия платформър Putty Squad.

Разработван специално за новото поколение портативна конзола на Sony, чието работно заглавие бе Next Generation Portable, римейкът ще се отличава с напълно обновена графика и ще използва и двата тъч панела на устройството – преден и заден.

Сред атрактивните опции на разположение на Vita потребителите ще е възможността да играят Putty Squad в мултиплеър, без да притежават копие от играта, стига техен приятел да разполага с такова.

В допълнение към всичко това, още с появата на PlayStation Vita, Sony ще издадат три безплатни AR игри и шест AR маркера, чрез които собствениците на новата конзола ще могат да манипулират заобикалящата ги среда (т. нар. аугментирана реалност).

Първите шест приложения, създадени специално за Vita, са Pulsar, TableTop: Sports Diving, Pocket Garden, Fireworks (без маркери), Pocket War и FlickBall (всички заглавия са работни). Какво ще представляват те, разкрива публикуваният в PSN Blog и по-долу трейлър.

Базовият Wi-Fi модел на PS Vita ще може да бъде закупен срещу $249 (EUR), а 3G/Wi-Fi версията ще струва на потребителите с $50 (EUR) отгоре.

На конзолата ще могат да се играят всички PlayStation Portable заглавия, издадени в PlayStation Network, а в бъдеще и най-новите попълнения в хитовите поредици Uncharted, Resistance и Call of Duty, както и Sound Shapes, Assassin's Creed и FIFA, чиито Vita портове се разработват в момента.


Сподели.