Sony NWA808B 8GB Video Walkman - империята отвръща на удара

Pinterest LinkedIn +

Покрай цялата iPod мания доста хора забравиха кои са бащите на концепцията "Музика в джоба по всяко време". И ето че Sony отвърнаха на удара, съчетавайки всички нови тенденции при MP3 плейърите с дългогодишните традиции на компанията.

Напоследък изборът на MP3 плейър е доста трудна задача. За последните две години се появиха стотици модели, десетки марки (без да броим китайските фалшификати - SONYo - култ). А и от 10 нови модела телефони 9 имат вграден плейър. Всъщност ако не държите на качеството на музиката, можете да си вземете първия попаднал пред погледа ви модел. И без това с повечето слушалки няма да усетите голяма разлика. Но освен доброто звучене в един MP3 плейър можете да намерите доста повече неща, превръщащи го в истински мултимедиен център.

NWA808B е доста голям като размер. Разполага с мащабен дисплей, на който освен имената на песните ще можете да гледате филмчета или снимковите си галерии. Уникална за плейъра е технологията Advanced Video Coding, която позволява дори на малък дисплей (като този на плейър или телефон) да гледате клипове и филмчета с много добро качество на картината. Техническият отдел на Sony се е справил блестящо не само в това направление. Друга от интегрираните в джаджата технологии се грижи да не се смесят сигналите на лявата и дясната слушалка, което осигурява истинско стерео и дори пространствен звук.

Качеството на звука е с една идея над това на iPod и с няколко под топ модела на Creative - компания, известна именно с производството на звукови платки. Дори можете спокойно да включите плейъра към сет от subwoofer и 5 сателита и да сте сигурни, че ще чуете всеки един от записаните инструменти, а басовете ще са истински басове.

Друго голямо предимство, е че плейърът използва флаш памет, а не микро твърд диск. Освен че драстично спада шансът за механична повреда, батерията държи доста по-дълго. А и - нека си го кажем направо - 40 гигабайта за музика е прекалено много. Можете да използвате плейъра за пренос на огромно количество данни, а присъствието на превръщащата се в стандарт литиево-йонна батерия го прави страшно лесен за употреба и презареждане.Технически характеристики:

SONY NW-A808
- Вместимост: 8 GB 
- Диплей: LCD QVGA 2,0'' 
- Радио: Да 
- Автономия: 30 часа 
- Цвят: Черен 
- Тип свързване: USB 2.0 
- Системи: Clear Stereo, Clear Bass и DSEE и слушалки тип EX 
- Поддържани формати: MPEG4, JPEG, ATRAC,MP3 AAC (без DRM) и WMA (без DRM) 
- Тегло (gram): 53 
- Размери: 9,1 x 88 x 43,8 mm

Купи от: Plesio

Сподели.