Sony Ericsson K810i - чудесната комбинация цена/качество

Pinterest LinkedIn +

Искате малък и не много скъп телефон, който да разполага с всички модерни функции и аксесоари. В същото време да е издръжлив, да прави страхотни за телефон снимки и с малко късмет - да не ви изпържи ухото.

K810i е чудесен наследник на К800i, комбиниращ в себе си самофокусиращата се камера на K750i сериите с xenon светкавицата на К800i. Затова и очакванията към него са доста високи. Нека видим дали и този път Sony Ericsson се доближава до оптималното решение за мобилни комуникации или ще ни остави с желание за още.

Основните разлики в дизайна между k800i и неговите предшественици са по-скоро естетически. Изглежда и Sony Ericsson са се поддали на манията по лъскави и добре изглеждащи телефони, която можете да проследите само с един поглед на витрините на произволен магазин за телефони. Може би най-интересна е иновативната клавиатура, в която стандартните гумирани бутони са заменени с кръгли сребристи дискчета. Но добрите дизайнерски решения не винаги са много функционални. Когато преодолеете възхитата си от вида на клавиатурата, може да усетите леко неудобство от самите бутони. Размерът им е доста малък и са разположени доста далеч един от друг, което малко затормозява писането на съобщения. От друга страна са перфектни за мобилен гейминг, намалявайки драстично възможността да натиснете нежелан бутон по погрешка.

От обратната си страна телефонът разполага с една от най-добрите камери на мобилния пазар. Нейните 3.2 мегапиксела я правят еквивалентна на тези на цифровите фотоапарати от нисък клас. Не, не можете да запечатате мащабен пейзаж от почивката си, но пък фото на гаджето или компанията на един пръст разстояние е блазнеща оферта. Веднага след това можете да го изпратите на някой по MMS, e-mail или да го качите на блога си, ако е в blogger.com. Sony Ericsson не са подобрили браузера си и използването на стандартни уеб страници е леко объркващо на моменти. За сметка на това няма никакви проблеми с wap сайтовете.

Телефонът е оборудван и с всички модерни функции - bluetooth за пренос на данни между два телефона или компютър, малка VGA камера на предния панел за видеоразговори, MP3 плейър и слот за жизненоважната Micro SD карта, позволяваща да мъкнете със себе си повече снимки и песни. MP3 плеъйрът и радиото са с добро качество на звука и единственият недостатък е по-скоро дизайнерско недоглеждане. В телефона няма порт за стандартни слушалки (а тези в пакета са добри, но не достатъчно за меломаниаците) и се налага отделното закупуване на адаптор.

Батерията държи доволно дълго - около 2 дни без нужда от презареждане при стандартна употреба. Гори малко повече, ако активно ползвате 3G функциите и след около 4 часа игра с включени звук и вибрация телефонът има нужда от включване към захранващия кабел.

Така че ако искате да си купите не много скъп телефон-фотоапарат, K810i е добър избор. Големият дисплей, чудесният звук и добрият обхват са сериозни плюсове. Между другото - така масово тиражираната новина за опеченото между два телефона яйце е пълна глупост, не вярвайте.

Технически характеристики:

Sony Ericsson K810i
- Размери: 106 x 48 x 17 mm 
- Тегло: 115 gr 
- Батерия: Li-Ion 
- Време на изчакване: До 400 часа 
- Време на разговор: До 10 часа 
- Дисплей: 3.2 MP; 240 x 320 pixels; 256.000 цвята 
- Памет: 64 MB; Memory stick Micro (M2) 
- MP3 player; Радио; Инфрачервен порт; Bluetooth

Купи от: Plesio

Сподели.