Sony пуска подобрен Playstation 3

Pinterest LinkedIn +

След сравнително неубедителния старт на последното поколение гейм конзола на Sony корпорацията реши да подобри продукта си драстично. На премиерата в Корея на 16 юни ще бъде показана новата версия на Playstation 3.

Модифицираната конзола ще се отличава от своите предшественици с огромeн 80-гигабайтов харддиск (стандартните модели са с 20 GB). Слухове за подобна конзола циркулират в мрежата от няколко месеца, но едва миналата седмица бяха официално потвърдени от централата на Sony.

Конзолата ще е съвместима с всички игри за Playstation 2, но този път това ще се определя софтуерно, а не със специален чип, което трябва драстично да намали възможността за игра на пиратски игри. Цената й ще е около 550 долара, което е доста по-евтино от европейската й версия, но няма да бъде съвместима с европейския код на DVD-тата.

Засега Sony губи войната на конзолния фронт с преките си конкуренти - Nintendo Wii и майкрософтския Xbox 360. Компанията бе принудена да снижи драстично цените и в момента губи между 200 и 300 долара от продажбата на всяка конзола.

Въпреки това Sony смята да компенсира тези загуби с повишаване на вниманието към Playstation 3. За целта ще бъдат използвани игри ексклузивно само за нея като продълженията на Metal Gear Solid, God of War и др. Стремежът на Sony е да се продадат 11 милиона конзоли в световен мащаб до края на годината.

Сподели.