Solisti Veneti гостуват на Европейския музикален фестивал в България

Pinterest LinkedIn +

На 21 март от 19:30 часа в зала "България" пред българска публика ще се представи изключителният бароков ансамбъл "Solisti Veneti", които пристигат заедно със своя създател и диригент Клаудио Шимоне.

Гостуването на солистите в България е в рамките на тазгодишния Европейски музикален фестивал, организиран от Classic FM.

Създадените през 1959 г. "Solisti Veneti" днес имат репутацията на едни от най-добрите ансамбли в бароковата музика. Музикантите са концертирали в над 60 държави в Европа, САЩ, Южна Америка, Япония и Австралия. Солисти на ансамбъла са били прочути музиканти като Салваторе Акардо, Пласидо Доминго, Жан–Пиер Рампал, Мерилин Хорн, Джеймс Галуей, Мстислав Ростропович, Хайнц Холигер и др.

В утрешната програма на "Solisti Veneti" са включени класически произведения на Антонио Вивалди, Алесандро Марчело, Джовани Ботезини и Джоакино Росини.

Електронни билети за "Solisti Veneti" и за останалите концерти от Европейски музикален фестивал 2007 могат да се закупят чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за концертите се предлагат и в местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria.

Сподели.