Snoop Dogg стартира собствена компания за скейтборд и сноуборд

Pinterest LinkedIn +

Хип-хоп звездата Snoop Dogg се впуска в ново начинание. От месец септември неговата току-що създадена компания Snoop Dogg Board Company ще пусне в продажба няколко серии скейтбордове, аксесоари и раници, а скоро след това сноуборд дъски и пътни чанти.

Идеята за създаването на компанията принадлежи на по-големия брат на многократно номинирания през 2005 година рапър Snoop Dogg - Бинг Уортингтън Младши (Bing Worthington Jr.).

"Той дойде при нас и ни изложи визията си за това как тези две индустрии да бъдат обединени, тъй като между скейтборд и хип-хоп/рап магазините вече има много общо.", коментира президентът на компанията Pentagon Distribution, която заедно със Snoop Dogg ще реализира старта на Snoop Dogg Board Company.

Дъските ще бъдат произведени по най-високите стандарти за качество и ще се продават на конкурентни цени, за да достигнат до широката публика, гарантират от Pentagon. Те са официални дистрибутори на водещите марки Academy Snowboards, Kampus Wakeskates и CD Wakeboard Bindings.

"Ние много се вълнуваме от това, че ще работим с Pentagon. Тези момчета са страшно напред в този бизнес. С връзките ни в музикалната индустрия и с концертите, ние сме сигурни, че този проект ще стане голяма работа. Ние много се кефим на карането на скейтборд и искаме да привлечем повече музикални фенове към него", споделил е Уортингтън.

Snoop Dogg Board Company вече има официален сайт, в който са намерили място първите серии дъски и аксесоари за скейтборд. 

Snoop Dogg е горд собственик и на ръгби отбор, наречен "Snoop Youth Football League".

Сподели.