Снимат продължението на 300 в България, Джерард Бътлър и Ева Грийн идват у нас

Pinterest LinkedIn +

Две от големите холивудски звезди ще пристигнат в България идната година. Това са коравият шотландец и любимец на милиони дами по света Джерард Бътлър (Gerard Butler) и Ева Грийн (Eva Green), които ще участват в продължението на епичния блокбъстър 300 - Battle of Artemisia, планирано да се реализира в кино студията в Бояна.

Появата на екипа на филма е сигурна на 99%, като остава единствено да се сложат финалните подписи от страна на българско-американските договори.

Красивата французойка, която гледахме в еротичния The Dreamers, а по-късно и като момичето на Джеймс Бонд в Casino Royale, ще се превъплъти в ролята на Артемисия, докато Бътлър все още уточнява личните си условия, за да се завърне в персонажа на крал Леонид.

Сред сигурните попълнения в каста са Родриго Санторо (Rodrigo Santoro) като страшния Ксеркс и Съливан Стейпълтън като военоначалника Темистокъл.

На режисьорския стол пък ще застане Ноам Мъро (Noam MUrro), чиято биография до момента включва едва едно-единствено пълнометражно заглавие – комедията Smart People.

Той ще има за задача да екранизира все още непубликувания комикс на Франк Милър - Xerxes, който за разлика от първата част, разказваща за битката край Термопилите и храбрите спартанци, този път ще ни върне 10 години преди нея, като събитията ще се движат в хронологичен ред, докато достигнат и действието в първата част.

И за да няма разочаровани фенове на режисьора на оригинала Зак Снайдър (Zack Snyder), то ще уточним, че макар да не стои зад реализацията на сикуела, то сценарият е именно негово дело, съвместно с Кърт Джонстад.


Сподели.