Andre 3000 ще изиграе Джими Хендрикс в биографичен филм

Pinterest LinkedIn +

Американският рапър и актьор Андре Лорън Бенджамин, по-известен като Andre 3000 от OutKast, ще влезе в образа на Джими Хендрикс в нов биографичен игрален филм, посветен на легендарния музикант. След няколко години на пре-продукция и дълго обмисляне от страна на 36-годишния Бенджамин дали да приеме ролята, лентата вече е в продукция, а снимките й ще стартират в края на месец май в Дъблин и Уиклоу.

Озаглавен All Is By My Side, филмът ще пресъздаде събитията в живота на Хендрикс от 1966 и 1967 година, когато той отива в Англия, за да запише дебютния си албум Are You Experienced.

Заслугата за старта на звукозаписната му кариера е на тогавашната приятелка на Кийт Ричардс от Rolling Stones - Линда Кийт, която е сред публиката на негов пърформанс в нюйоркски клуб. Впоследствие Кийт го представя на мениджъра Час Чандлър, който наема за него студио в Лондон.

Според предварителните планове, снимките трябва да продължат шест седмици. Сценарист и режисьор на лентата е Джон Ридли – автор на скриптовете на Three Kings и U-Turn, за когото All Is By My Side ще бъде режисьорски дебют.

Andre 3000, от своя страна, вече има солиден опит пред камерата – той изпълни поддържащи роли в продукции като Be Cool, Four Brothers и Semi-Pro.

По-рано тази година той участва в записите и филмирането на парчето DoYaThing – колаборация с Gorillaz и Джеймс Мърфи от LCD Soundsystem, инициирана от Converse като част от кампанията Three Artists. One Song.


Сподели.