Телефоните и смартфоните Nokia ще изчезнат от пазара

Pinterest LinkedIn +

"HMD Global" ще спре да произвежда смартфони и телефони под марката "Nokia"

Китайската компания "HMD Global", която притежава правата върху марката "Nokia", ще спре да произвежда устройства под тази марка, съобщи "Nokiamob". От компанията отбелязат, че от 1 февруари 2024 г. на уебсайта на HMD ще бъде достъпна витрина с всички телефони и таблети на "Nokia". По-съществена е обаче информацията, че китайската корпорация ще спре да произвежда устройства под марката "Nokia". Следователно те постепенно ще изчезнат от пазара.

Според запознати това е отдавна обмислян ход на "HMD Global". Компанията притежава марката "Nokia" от 2016 г., а договорът за права върху търговската марка ще изтече през 2025 г.

В допълнение към промените в уебсайта си "HMD Global" направи съответните промени и в социалните мрежи: потребителското име nokiamobile в X (бивш Туитър) вече е променено на HMDglobal.

През септември стана известно, че "HMD Global" възнамерява да започне да произвежда смартфони под собствената си марка. Представители на фирмата заявиха, че тя е укрепнала благодарение на "Nokia" и вече е готова да започне да произвежда устройства под нова марка.
Сподели.