Nokia прави поредната крачка напред с телефон, променящ формата си

Pinterest LinkedIn +

Телефон, чийто дисплей ще променя формата си под допира на пръстите ти? Не става дума за нова играчка от измисленото бъдеще на научнофантастичен филм, а за съвсем реален проект на Nokia, които замислят поредната си невиждана иновация.

Въпреки върколашките асоциации, които думата ShapeShift предизвиква в съзнанието на всеки хорър фен, всъщност става въпрос за странна и – именно поради това – може би гениална идея на дизайнера от Nokia - Рун Ларсен.Според него, сериозен проблем на всички тъчскрийн телефони е липсата на каквото и да било усещане за сцепление между пръстите и дисплея, като в резултат на това се допускат грешки и често потребителят натиска не точно това, което би искал.

За да се преодолее това препятствие тъчскрийн дисплеят на ShapeShift проекта се състои от две пластини – твърда долна и мека горна, като между тях миниатюрна помпичка изпомпва течност, придаваща обем на функционалните места за натискане в съответното меню.ShapeShift телефонът ще бъде с тегло от 125 гр. и скромните размери от 110 х 55 х 12 мм.

Сподели.