Nokia ще представя смартфони на всеки два месеца

Pinterest LinkedIn +

След като през февруари тази година Nokia и Microsoft сключиха партньорския си договор, беше почти сигурно, че компанията неофициално се отказва от своята операционна система Symbian и вече ще залага повече на Windows Phone 7 и следващите й версии. Въпреки че от компанията никой не признава за такова решение, за него се намеква все по-често.

Последната новина от Nokia, касаеща техните смартфони, е свързана с това, че първите модели с Windows Phone 7 ще се появят вероятно преди края на годината, а не както бе обявено по-рано - чак през 2011 г. Като причина за това събитие се изтъква доброто сътрудничество между специалистите на двете компании. Както стана ясно, Nokia и Microsoft явно влизат в нещо като график и тепърва предстои активно да представят на пазара нови продукти.

Директорът на подразделението за смартфони на компанията заяви, че през следващата година новите смартфони с операционна система Windows Phone 7 ще бъдат пускани в продажба доста по-често - на всеки два месеца. С това свое действие компанията се надява да се противопостави сериозно на HTC и Samsung при пазара на умни телефони, където в последно време загуби част от позициите си.

Сподели.