След Soundgarden, и Bush се завръщат с чисто нов албум и турне

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестната през 90-те години на миналия век алтърнатив рок банда Bush, считана за британската реплика на сиатълския гръндж, се завръща с първи нов албум от 10 години насам, чието издаване е планирано за 13 септември.

Озаглавен The Sea of Memories, проектът ще бъде издаден от собствения независим лейбъл на бандата, предвождана от съпруга на Гуен Стефани (Gwen Stefani) – Гевин Роздейл (Gavin Rossdale), като ще включва парчета със заглавия като The Sound of Winter, The Heart of the Matter и All Night Doctors.

Записът е осъществен с двама нови музиканти – заелите местата на басиста Дейв Парсънс и китариста Найджъл Пулсфорд - Кори Бриц и Крис Трейнър, и продуцента Боб Рок (Bob Rock), работил с Aerosmith и Metallica.

Дали и доколко се е изменило звученето и присъствието на Bush, продали над 10 млн. копия от албумите си само в САЩ в рамките на десетте години от сформирането си през 1992 г. до разпадането на групата скоро след рилийза на Golden State през 2001 г., Роздейл и компания ще демонстрират при гостуването си на Джими Кимел на 21 юли.

Бандата, от чиято дискография произлизат гръндж класиките Glycerine и Machinehead, планира да реализира турне в подкрепа на The Sea of Memories и вече обяви няколко концертни дати, първата от които е в Bowery Ballroom в Ню Йорк още през юли 2011 г. Билетите за този концерт се разпродадоха за по-малко от минута.

В периода от близо десет години, когатo за Bush се говореше в минало време, Роздейл издаде два албума – един със скоропостижно убитата банда Institute, която сформира през 2004 г., и един самостоятелен – Wanderlust, от чийто рилийз изминаха точно 3 години.

Сподели.