След Sony и Nikon, и Canon показаха достъпен Full Frame DSLR модел

Pinterest LinkedIn +

След не особено изненадващия (предвид на множеството слухове, спекулации и нелегално изтекли в интернет снимки) анонс на достъпната Full Frame DSLR камера на Nikon - D600, беше почти 100 процента сигурно, че основният конкурент на компанията няма да остане безучастен.

Отговорът последва броени дни след като D600 за пръв път видя официално бял свят. Canon показаха аналогичен модел, наречен EOS 6D. На външен вид и като размери той е почти идентичен с обявения през март миналата година 60D, което прави 6D най-лекия и компактен DSLR от този клас.

Освен че е екипиран с пълноформатен (Full Frame) сензор с резолюция от 20.2 мегапиксела, Canon EOS 6D ще е и първият цифрово-огледален модел на компанията, предлагащ опции за WiFi връзка и GPS тагиране.

Това значи, че освен изключително лесни опции за споделяне и прехвърляне на снимки (включително и качването им в интернет), камерата ще разполага и с възможности за дистанционно управление от съвместим смартфон.

CMOS сензорът на Canon EOS 6D е напълно нов и предлага диапазон на светлочувствителност от 100 до 25 600 ISO (разширяем съответно до 50 - 102 400 ISO). Вградената автофокусна система е 11 точкова, а интегрираният видео процесор DIGIC 5+ е от последно поколение. Той осигурява изключително широк спектър от автоматични и креативни режими за снимане, успоредно с пълни възможности за ръчен контрол на настройките, HDR режим, опция за безшумно снимане и други.

Въпреки впечатляващите си технически характеристики, апаратът тежи едва 770 грама, а тялото му е прахо- и влагоустойчиво със здраво шаси от магнезиева сплав.

Ценово апаратът е позициониран в същия диапазон, както и основният му конкурент - Nikon D600. Тялото ще се предлага за 2 099 долара, а в комплект с EF 24-105mm f/4 L IS USM обектив - ще струва 2 899. На пазара Canon EOS 6D вероятно ще е през декември.


Сподели.