След Psy и Rain разгневи корейците със светските си прояви по време на военна служба

Pinterest LinkedIn +

Южнокорейският актьор и изпълнител Rain получи публично порицание поради системните нарушения, които си позволява по време на своята задължителна военна служба. Говорител на Министерството на вътрешните работи на Южна Корея оповести, че Rain ще изтърпи дисциплинарно наказание, а какво точно ще бъде то предстои да бъде решено.

30-годишният артист, чието истинско име е Jung Ji-hoon, е бил видян гологлав в компанията на 32-годишната Kim Tae-hee, обявена за най-красивата жена в Южна Корея, въпреки че униформата му включва войнишка фуражка.

Това обаче не е единственото му провинение – за 450-те дни от двугодишната си служба, които е отслужил до момента, Rain е използвал 94 почивни дни, докато обикновените войници получават най-много по 50.

Хиляди корейци, предимно мъже, са заявили недоволството си от специалния статут на Rain, виждайки неговите снимки в компанията на Ким. Той рискува да получи аналогично наказание с това на Psy, който е бил принуден да отслужи военната си служба два пъти заради дисциплинарни нарушения.

Въпреки че не е толкова популярен в западния свят като Psy, в Южна Корея Rain е сред най-големите знаменитости. Албумът му от 2004 г., It's Raining, е продаден в над 1 млн. копия в азиатската държава.

Сподели.