Слави Трифонов ще пее в култовата "О2 Арена" в Лондон

Pinterest LinkedIn +

Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" ще изнесат концерт в култовата зала "O2 Арена" в Лондон на 9 юни 2018. Това ще е тяхното трето излизане на сцена в британската столица след концерта им в зала "Астория" през 2004 година и след като през 2016 г. българска публика напълни зала "Wembley Arena".

Тази година най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти след поредицата изключително успешни концерти в страната през последните 3 години в зала "Арена Армеец" и на Националния стадион.

"O2 Арена" е мултифункционална зала с 20 000 места. Тя е една от най-модерните зали в света, разполагаща с огромни технически ресурси. В нея е играл Григор Димитров, а изпълнители от ранга на Браян Адамс, Шакира, Деми Ловато и Кейти Пери ще напълнят залата в дните около концерта на "Ку-ку бенд". Именно на тази забележителна сцена Майкъл Джексън планираше да изнесе последните си десет концерта през 2009–2010 година.

Повече от половин година са текли преговорите за концерта, разказа музикалният продуцент Евгени Димитров, според когото за успешния им завършек е помогнал концертът в зала "Уембли Арена", който Слави и "Ку-ку бенд" изнесоха преди две години в Лондон. Евгени Димитров увери, че по подготовката на концерта се работи с най-големите световни компании за техническо обезпечаване.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 23 февруари, петък, в 9 часа лондонско време (11 българско). Билети ще могат да бъдат закупени по електронен път от сайта на залата, от Amazon Tickets и в магазините от веригата Bulgarian food – Vintex BG в Лондон.

За 25 години история "Ку-ку бенд" има издадени 23 албума. На 3 март ще излезе албум с патриотични песни, който ще бъде подарен на всички български училища и читалища, както и на много неделни училища в чужбина. Дискът ще съдържа 21 песни, техните инструментални версии и книжка с оригиналните пълни текстове. Част от песните в албума са "Къде си, вярна ти любов народна", "Боят настана", "Вятър ечи, Балкан стене", "Де е България", "Жив е той, жив е", "Хубава си, моя горо", "Изгрей, зора на свободата", "Идем, идем, сган проклета", "Ясен месец веч изгрява", "Мила родино".

Сподели.