Слави Трифонов основава "Ку-ку академия"

Pinterest LinkedIn +

Отпадналите на финала на конкурса "Аз пея в "Ку-ку бенд" Любена Нинова, Надя Казакова, Владимир Димов, Светозар Христов и Лора Владова ще са първи випуск на новооснованата "Ку-ку академия", която ще открива и продуцира нови таланти.

Конкурсът за вокалист на "Ку-ку бенд" на мястото на напусналата Деси Добрева, бе спечелен от Нели Петкова и Борис Солтарийски. Останалите петима финалисти бяха поканени в "Шоуто на Слави" (SlaviShow.com), където водещият Слави Трифонов обяви какъв ще е новия им ангажимент, като трябваше да дадат съгласието си за участие, преди той да им бъде предложен.

До 1-ви април певците ще се явят пред камерите за седем изпита, а оценка ще им дават зрителите на Би Ти Ви чрез SMS-и. Победителят ще е само този, който събере най-висок бал. Той ще получи възможност за запис и издаване на самостоятелен албум, видеоклипове към песните и съответното медийно представяне. Партньори на "Ку-ку академията" в тази инициатива са Би Ти Ви (bTV.bg), вестник "Труд" и радио "Веселина"(RadioVeselina.bg).

Петимата участници ще се представят с авторски песни и ще работят със свои собствени екипи, като за целта "Шоуто на Слави" обяви нови два конкурса - за поети и композитори. Журито, което ще пресява поетите, се оглавява от Ивайло Вълчев, автор на немалко текстове за песните на "Ку-ку бенд", а композициите ще се оценяват от комисия, председателствана от Евгени Димитров-Маестрото.

Първата нова задача на Лора, Владо, Светозар, Любена и Надя е свързана с имиджа им – имат три седмици - до 28 януари, за да заприличат поне външно на Дженифър Лопес, Мадона, Стинг, Роби Уйлямс или Виктория Бекъм. За един човек, който иска да успее като певец, е най-важно да се научи да гледа на себе си като на продукт, обяви водещият пред слисаните кандидат-звезди.

В. "Труд" от своя страна съобщава, че бившата вокалистка на "Ку-ку бенд" Деси Добрева е станала водеща на съвместното предаване на БНР и БНТ "Полет над нощта", което се излъчва по сателитния тв канал за българите в чужбина. Тя щяла да остане в тази роля само до края на април, тъй като след това заминавала да учи в САЩ, и то в престижното висше училище "Бъркли", като е първата българка, приемана в специалността изпълнителско майсторство. Варненката, която е и пианистка, напусна "Шоуто на Слави" в началото на лятото.

Инфо: http://news.netinfo.bg

Сподели.