Kaффе срещу Слави Трифонов - война с sms-и

Pinterest LinkedIn +

На специалнa пресконференция, БНТ, в лицето на изпълнителния директор на медията Уляна Пръмова, обяви че националната телевизия, в качеството си на организатор на конкурса за българска песен на Eurovision 05, няма основание да анулира резултатите от гласуването чрез sms.

„БНТ няма вина за нищо, ние направихме така, че за първи път българска песен да отиде на Евровизия” - допълни Пръмова.

Скандалът след отказа на Слави Трифонов и Софи Маринова да изпълнят своята песен по време на финалната вечер на конкурса, беше породен от информацията, че десетки хиляди гласове са подадени за група Каффе чрез закупени специално за целта sim карти, вследствие на което, sms-ите получени в тяхна полза са изкуствени и нереално високи.

В предаването на bTV ”Тази сутрин”, лично президентът на „Жокер медия” Ованес Мелик Пашаев декларира, че не са закупувани организирано никакви sim карти, но потвърди че е имало стратегия в начина на гласуване в полза на група Каффе. За начало на ударното гласуване се е считало приключването на Шоуто на Слави, петък вечер, часове преди финала, който определи Каффе за артистите получили най-много гласове на публиката.

„В конкурса не се състезаваха песни а бройка sim карти. В рамките на шест часа, огромната фенска маса на Каффе е генерирала по 3000 sms-a на час, след като за три седмици преди това, група Каффе са събрали общо 3000 sms-a” – конртира сценаристът на Шоуто на Слави Росен Петров.

„Няма нормален човек, който да повярва, че Каффе имат повече фенове от Слави. Има нещо нечестно и е хубаво да излезе наяве независимо от коя страна идва”, сподели в същото предаване един от участниците в конкурса – рапърът Устата.

Концептуална песен с текст „...пратих сто sms-a, кажи къде са, дали четеш ги поне...” бяха първите думи на Слави Трифонов при откриването на неговото първо шоу след злополучния финал в НДК.

Каффе

Сподели.