Екс-членове на Guns N' Roses срещу Axl Rose

Pinterest LinkedIn +

Подписването на мултимилионна сделка между Axl Rose и Sanctuary Group, за издаване на творчеството на Guns N' Roses, не е допаднало на останалите - вече бивши членовете на групата, съобщи yahoo.com.

Звездният състав на Guns'n'Roses се разпадна след огромния успех, който имаха в началото на 90-те. Единствените останали членове във все още съществуващата банда са фронтменът Аксел Роуз (Axl Rose) и кийбордистът Дизи Рийд (Dizzy Reed).

Още през изминалата година, Слаш (Slash) и Дъф Макаган (Duff McKagan, екс-G'N'R) са завели дело срещу Роуз за управление на правата върху старите парчета на групата. Делото не е приключило и въпреки това, в началото на януари, Аксел Роуз подписа договор с музикалната компания Sanctuary Group за преиздаване на цялото досегашно торчество на групата. Експерти в бранша оценяват сделката, сключена за срок от 20 години, на около 19 млн. долара.

Слаш и Дъф не са получили копие от договора със Sanctuary, но според адвоката на Дъф те също са страни по сделката и казусът ще се разглежда тепърва.

Сподели.