IFPI предприе действия срещу голям руски сървър за мр3

Pinterest LinkedIn +

Властите в Русия са предприели действия срещу руския уебсайт Allofmp3.com и неговите собственици, за които се смята, че участват в широкомащабно нарушение на авторски права, чрез предлагане на дигитална музика за продажба, без изричното разрешение на правоносителите в Русия и по света.


На 8 февруари 2005г., отдел “Компютърни престъпления” към Московската полиция е предоставила официално резултатите от своето разследване на Градската прокурартура на Москва.

В същия ден и Международната федерация на звукозаписната индустрия IFPI, от името на своите членове, също е подала официална жалба до Прокуратурата, в подкрепа на евентуални бъдещи действия. Прокурорът разполага с 30 дни, считано от датата на получаване на доказателствата, за да реши дали да повдигне обвинения.

Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), която представлява 1450 звукозаписни компании в повече от 70 страни, твърди, че Allofmp3.com не е получавал лиценз да разпространява в Русия или навън репертоара на компаниите-членове на Федерацията.

Според Игор Пожитков, Регионален директор на IFPI Москва, членовете й са доволни, че полицията поставя този изключително важен проблем пред Прокуратурата и се надява, че Прокурорът ще предприеме действия по този случай.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.