Скрити доказателства (Body of Proof)

Pinterest LinkedIn +

Сериалът на ABC Body of Proof е създаден по идея Кристофър Мърфи (Christopher Murphey), а главната роля е поверена на очарователната Дейна Дилейни (Dana Delany). Поредицата със сигурност няма да разочарова феновете както на криминалните, така и на медицинските загадки.

През последните няколко години сериалите, които проследяват медицинския аспект от разкриването на едно престъпление, стават все повече и все по-добри. Body of Proof е поредното доказателство за това, че разкриването на една загадка понякога зависи колкото от находчивостта на полицаите, толкова и от тази на медицинските следователи.

Тялото понякога казва много повече от всички останали доказателства - теория, която е заложена в самото заглавие на сериала и в която доктор Меган Хънт (Дейна Дилейни) е убедена.

Историята:

Меган Хънт (Дейна Дилейни) е брилянтен неврохирург, но след като претърпява тежка автомобилна катастрофа, от която не успява да се възстанови напълно, кариерата й приключва и тя открива новото си призвание като патоанатом.

Безкомпромисна в работата си и прекалено отдадена на кариерата, доктор Хънт има доста проблеми в личния си живот. Отношенията й с бившия й съпруг и отчуждената й дъщеря са меко казано сложни, но тя полага усилия, за да поправи допуснатите родителски грешки.

Тежкият й характер доста затруднява колегите й, които постепенно започват да я опознават и да се адаптират към работата с нея. Спорните й методи и фактът, че е склонна да действа на принципа "целта оправдава средствата", често създават неприятности не само на нея, но пък винаги са повече от ефективни.

Идеята:

Body of Proof е създаден по идея на Кристофър Мърфи (Christopher Murphey). Сериалът е своеобразен дебют за Мърфи, работил преди това като сценарист на Dead Lawyers и The Karate Kid, защото е първият подобен проект, над който работи. Съдейки по успеха на поредица едва ли ще е последният сериал, създаден от него.

Всеки епизод на Body of Proof проследява отделен случай, в който задача на доктор Хънт и колегите й е да помогнат на полицаите да разкрият извършителя на престъплението, установявайки причините за смъртта. Връзката между епизодите са постепенно развиващите взаимоотношения между персонажите.

Началото:

Body of Proof излиза на екран през март 2011 година. У нас премиерата на сериала по Fox Crime е няколко дни преди премиерата в САЩ, където сериалът стартира на 29 март, а пилотният епизод е гледан от почти четиринадесет милиона зрители.

Героите и звездите:

Дейна Дилейни (Dana Delany) е добре позната на феновете на сериали от ролите си в Boston Legal, Justice League, провокативния The L Word, Desperate Housewives и Castle. Ролята й в Body of Proof е трета й главна роля в сериал и определено една от най-добрите.

Двукратно номинираната за "Златен глобус" актриса признава, че самата тя много прилича на персонажа си и наистина харесва ролята си. Колкото до Меган Хънт, тя е безкомпромисен професионалист, толкова отдадена на професията, че често забравя, че има и други важни неща освен работата.

Джери Райън (Jeri Ryan), която със сигурност сте гледали в хитови сериали като Law & Order: Special Victims Unit, Two and a Half Men и Warehouse 13, е в ролята на доктор Кейт Мърфи, също патоанатом и шеф на Хънт. На нея се пада нелеката задача да се справя с тежкия характер на доктор Хънт и с последиците от своеволните й действия, но постепенно двете успяват да се сработят наистина добре обединени от желанието си да постигнат онова, което смятат за най-важно в работата си - откриването на истината.

Никълъс Бишъп (Nicholas Bishop), когото вероятно свързвате със сериали като Above the Law, Home and Away и Past Life, е в ролята на Питър Дънлоп - бивш полицай, който работи като медицински следовател. Колега и приятел на доктор Хънт, той често я критикува или й дава съвети, който тя не винаги е склонна да приеме.

На Джон Каръл Линч (John Carroll Lynch) и Соня Зон (Sonja Sohn) са поверени ролите на двамата полицейски инспектори, с които най-често работи доктор Хънт - инспектор Бъд Морис и инспектор Саманта Бейкър. Въпреки че първоначално не са във възторг от радикалните методи на доктор Хънт и склонността й да се меси в тяхната работа, те постепенно започват да предпочитат да работят с нея, защото тя доказва, че е способна да се справи дори с най-трудните случаи.

Сподели.