ABC и Disney работят по Star Wars сериал

Pinterest LinkedIn +

Новината за нова трилогия от поредицата Star Wars (Междузвездни войни) определено беше едно от най-важните събития в света на киното през 2012 г.

Сега, след като Disney притежават правата върху франчайза, крачка напред прави и подготвяният от години сериал, базиран в същата вселена, в която и досегашните филми.

Продуцент на предстоящия сериал е Рик Маккалъм, който стои зад всичките шест филма, излезли досега. По неговите думи до момента за новата sci-fi продукция са написани сценарии за цели 50 епизода с времетраене по един час.

Историята се очаква да се развива в 20-годишния период между The Revenge of the Sith (Отмъщението на Ситите) и A New Hope (Нова надежда), като сюжетът ще се фокусира върху герои, различни от тези в излезлите до момента две трилогии.

Макар още да е в много ранен етап от продукцията, сериалът вероятно ще бъде разработен от телевизионната мрежа ABC, като според президента на компанията основният проблем, който стои пред реализирането на проекта, е високата му цена, която е немислима за телевизионен формат.

Сподели.