SkilleR и Явор (Gravity Co.) "ЗА" уличните артисти

Pinterest LinkedIn +

Buskers Play In - първият фестивал, посветен на уличното изкуство у нас, ще се проведе на 13 януари в централната сграда на СУ "Св. Климент Охридски", Ректората с начален час 19:00 и вход свободен за всички желаещи.

Инициативата среща подкрепата на популярни лица от българската сцена като Skiller, Явор Захариев от Gravity Co. и Миленита. За близо 4-часовия фестивал са предвидени две основни сцени.

На първата ще се изявяват редица музиканти с класически и екстравагантни инструменти като Йоана, Кремена, Джани (цигулки), Митака (саксофон), Ленкиш, Ники (барабани), Дарио (кларинет), Бъни (кахон), Хорхе (диджериду), както и камерен духов състав. В техните изпълнения ще се включи бийтбоксърът SkilleR, а изявата на Миленита, както и джем-сешънът с част от уличните музиканти, ще бъдат гвоздея в програмата на Buskers Play In.  

Другата сцена е запазена за импровизации от ХаХаХа Импро театър, инсталациите на акробатката Бенита Примо, танците на брейкърите от Sleepwalkingz и фокусите на Samuel (Франция) и Combo circus (Италия).

Освен тези изпълнители, за събитието са предвидени и специални работилници на преподаватели от музикалното училище Rockschool.bg и художничката Победа.


Сподели.