Скандален финал на The Walking Dead S06 разбуни духовете сред феновете

Pinterest LinkedIn +

Финалният епизод от 6-ти сезон на The Walking Dead (Живите мъртви) не счупи рекорди по гледания, но разбуни духовете сред феновете на сериала.

Противоречивият 16-ти епизод (Last day on Earth) беше гледан от над 14 млн. зрители, което е сравнително повече от предпоследната серия. Тя събра пред малкия екран "скромните" 12,38 млн. души. Ако се върнем с една година назад към финала на 5-ти сезон обаче, ще видим, че той беше гледан от цели 15,78 млн. зрители.

Причината за по-ниската гледаемост на сериала може би се крие в сюжета. Или по-скоро в липсата на действие, споделят огорчени фенове в социалните мрежи.

Някои от тях дори вече подозират как точно ще се развият първите няколко епизода на следващия сезон. Очаква се те да бъдат ретроспективни и да представят гледната точка на всеки от оцелелите герои.

Главният въпрос, който ни остави финалът на S06, е кого уби Нигън? Реално погледнато, има само 5 месеца, докато разберем как се развива сюжетът около новия злодей (Джефри Дийн Морган), познат от Supernatural (Свръхестествено). За почитателите на поредицата обаче това ще е едно от най-тягостните очаквания.

The Walking Dead се завръща на екран през октомври 2016 г. със своя 7-ми сезон. 

Сподели.