Франк Дарабонт съди AMC за $280 млн. за работата си по The Walking Dead

Pinterest LinkedIn +

Франк Дарабонт, по чиято идея е създаден един от най-успешните сериали в ефира в момента – The Walking Dead (Живите мъртви), съди телевизионния канал AMC и очаква да получи сумата от $280 млн.

Според Дарабонт той е бил излъган от AMC, тъй като от телевизията са издали лиценз на сериала с по-нисък рейтинг с цел да платят по-малко на създателите му. Впоследствие поредицата излетя до небесата и в момента режисьорът и сценарист иска да бъде обезщетен с колосална сума. 

Дарабонт беше уволнен преди премиерата на втори сезон заради твърденията му, че все още не му е платено за работата по сериала. От AMC възразиха, че той не е бил ангажиран на пълен работен ден, затова не е взел и пълна заплата, въпреки че, както самият режисьор казва, е работил по всички епизоди.

Франк Дарабонт обвинява телевизията и в укриване на данъци, както и че АМС разпространява "лъжливото твърдение", че е уволнен заради непрофесионализма си, а не заради редуциране на бюджета. 

В момента начело на The Walking Dead e Грег Никотеро, а след броени дни, на 23 октомври 2016 г., сериалът се завръща за своя 7-ми сезон.

Сподели.