Mad Men върви по стъпките на Breaking Bad и The Walking Dead с евентуален spin-off

Pinterest LinkedIn +

Краят на сериала Mad Men (Момчетата от Медисън авеню) наближава, което за AMC означава край на още една изключително успешна поредица, след като и Breaking Bad (В обувките на Сатаната) приключи в края на 2013 г.

По време на обсъждане на дългата пауза между четвърти и пети сезон изпълнителният директор на Lionsgate Сандра Стърн разкрива, че по това време от телевизията са предложили идеята за spin-off сериали към Mad Men:

"Когато стартирахме преговорите с AMC, едно от нещата, които те искаха, беше spin-off. Говорихме за съвременен такъв. Предвид факта, че [Mad Men] свършва преди около 50 години, повечето от героите биха били мъртви. Сали беше единственият герой, достатъчно млад, за да може да бъде представена 30 или 40 години по-късно."

Стърн добавя още: "Имаше и момент, в който искахме spin-off, посветен на Пеги, в стил Better Call Saul, непълнолетен герой, тръгнал към L.A., но Мат не беше съгласен да се ангажира със spin-off."

Както е известно, от февруари 2015 г. по малките екрани се завъртя Better Call Saul, който до момента се радва на добри отзиви както от страна на публиката, така и от страна на критиците. Освен това скоро предстои и spin-off, посветен на The Walking Dead.

Предвид това, нищо чудно в близко бъдеще да видим и подобен проект, обвързан с Mad Men. А дотогава оставаме със затаен дъх, за да видим как ще приключи една ера. Излъчването на последните седем епизода от сериала стартира на 5 април 2015 г.

Сподели.