Скандал с българския участник в навечерието на Евровизия 2017 (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Българският участник на Евровизия Кристиан Костов се оказа в центъра на медиен скандал, след като влогъри разпространиха информация за участието му на музикален конкурс в Крим през 2014 г.

Преди няколко седмици по абсолютно същата причина беше отказано участие в Евровизия на рускинята Юлия Самойлова, която обаче е била в Крим през 2015 г. 

Проблемът с това е, че украинските власти забраниха достъпа на всички артисти, които са имали някакво участие на полуострова след анексирането му от Русия през 2014 г. 

"Не обичам да обсъждам политически въпроси. "Евровизия" е музикален конкурс, а музиката обединява, сега виждам точно обратното. Надявам се, че всичко ще бъде наред и страните ще намерят общ език, защото е жалко да загубим артист като Юлия", припомня Vesti.bg коментара на Кристиан Костов пред агенция ТАСС по случая с неговата колежка и бивша съперничка в Евровизия.

Организаторите на конкурса предложиха на руската участничка дистанционно участие чрез видео връзка, което тя отказа. Дали подобна драма застрашава българския претендент часове преди излизането му на сцената?

Сподели.