Скандал разтърси САЩ в навечерието на годишнината от 11 септември 2001

Pinterest LinkedIn +

Нов сериал на ТВ канала АВС в САЩ за събитията, довели до терористичните атаки на 11 септември 2001, предизвика скандал.

Мини ТВ сериалът “The Path to 9/11”, който разказва за събитията в навечерието на трагедията, разгневи бивши членове на правителството и администрацията на президента Бил Клинтън, които според сценария на сериала са игнорирали предупрежденията за възможни терористични атаки, информира ВВС.

“Каналът ABC е предпочел да забавлява, вместо да каже истината”, казали представители на Клинтъновата администрация.

В отговор на критиките и множеството предупреждения, че част от представените факти не отговарят на истината, каналът е редактирал част от сцените, преди да бъдат излъчени в неделя вечерта.

Благотворителната фондация на Клинтън обаче пусна до медиите изявление от 4 страници, в което описва грешките в сценария. Според фондацията твърденията, че Клинтън бил твърде зает със секс скандала около Моника Люински, че “нямал желание” да се намесва в убийството на Осама Бен Ладен и някои други били некоректни.

В опит да успокои духовете, ТВ каналът е пуснал няколко пъти предупреждения, че филмът е художествена измислица, а не документален

Сподели.