Синът на Стефан Данаилов кълца циреи и кисти в Щатите

Pinterest LinkedIn +

Влади – единственият наследник на великия Стефан Данаилов, не избра неговия път.

Данаилов-младши отново живее и се развива в Щатите, където довършва специализацията си като хирург. Съвсем скоро младият мъж очаква да вземе тапия, с което да затвърди името си на дипломиран медик.

Младият Данаилов се надява да стане велик майстор на скалпела.
Но както самият той се шегува, докато е стажант, „кълца само циреи и кисти”.

Тази му незавидна роля в здравеопазването зад граница се дължи в немалка степен и на произхода му. Щом чуят, че е българин, на него се падат най-неблагоприятните задачи. Но той ги приема с усмивка. И знае, че бъдещето му принадлежи.

Именно тази всеотдайност в професията накарала Влади да се откаже от това да е до гроба на баща си. През този месец се чества годишнина от смъртта на Ламбо, но синът му и съпругата му ще останат в Щатите. Едва към края на годината младото семейство има планове да посети родината. Ако условията в световен мащаб позволяват, разбира се.

Д-р Данаилов звучи отлично, нали?”, гордее се с постижението си младият мъж. И допълва, че той ще е първият лекар и в двете фамилии на родителите си. И колкото и да се е увличал от актьорството в различни етапи на живота си, не съжалява, че е избрал пътя на медик.

Сподели.