Sin City - новият филм от Robert Rodriguez и Quentin Tarantino

Pinterest LinkedIn +

Гангстерските истории на мрачен и аморален метрополис са в основата на сюжета на Sin City(Град на греха), чиято световна премиера е на 1-ви април.

Филмът, съживяващ  комиксите на Франк Милър (Frank Miller), е режисьорско сътрудничество между самия Милър, новатора Робърт Родригес (Robert Rodriguez) и Куентин Тарантино (Quentin Tarantino).

Sin City обрисува свят на корупция, необуздана похот и поквара, в който изнудване, изтезания, осакатяване и дори канибализъм са просто прищявки. Формите на властта - полиция, духовенство или държавни чиновници, са представени като дребнави декаденти.

Стилът и съдържанието на комиксите, послужили за сюжет на филма, са прехвърлени директно на екрана в съответстващите им черно-бели краски. Изпипаните до съвършенство стилизирани актьорски карикатури, сцените на безумните им деяния и силуетът на града са анимирани според нормите на оригиналните графики, благодарение на съвременни дигитални похвати, гласи информация от предварителния анонс към продукцията.

Освен описаната сюжетна линия, следва да се отбележи участието на Куентин Тарантино, режисирал кратък откъс от Sin City. Това не е първото сътрудничество между двамата приятели Родригес (на снимката) и Тарантино. В близкото минало и двамата са автори на сценарии и режисура в по един от епизодите на “Четири стаи” (Four Rooms), Тарантино е автор на сценария и актьор в режисирания от Родригес “От здрач до зори” (From Dusk Till Dawn), а малката, но запомняща се роля в Десперадо (Desperado) от страна на Куентин, допълва станалата пословична за кино-индустрията комбина между двамата.

Актьорският състав на продукцията включва ключови имена от съвременното кино; Брус Уилис, Клив Оуен, Майкъл Медсън, Мики Рурк, Джош Хартнет, Илайджа Ууд и др.

Атмосферата, постигната в Sin City е допълнена с музика, създадена от самия Родригес. В помощ на режисьора (отговорен и за саундтрака на "Убий Бил 2") са се включили и авторите на други доста успешни саундтраци - Graeme Revell ("Гарванът", Pitch Black) и John Debney ("Страстите Христови", "Аматьорите").

Сподели.