Шведи, които не понасят коледната класика "Last Christmas", се опитват да купят правата за нея и да я унищожат

Pinterest LinkedIn +

Шведска двойка намрази коледната песен "Last Christmas" и реши да купи правата за нея, съобщава "New York Post".

Томас Макети, на 50 години, и съпругата му Хана, на 33 години, са събрали над 62 000 долара, за да придобият правата върху песента на "Wham!". Те искат да премахнат записа от всички стрийминг платформи и да погребат основния запис в специален полигон за ядрени отпадъци във Финландия.

Хана споделя, че омразата й към мелодията е започнала преди 13 години, когато е работила в кафене в Оксфорд. По време на празниците хитът "Last Christmas" е звучал в кафенето повече от сто пъти на ден.

В същото време двойката твърди, че няма нищо против самия дует "Wham!" (Джордж Майкъл и Ендрю Риджли), който изпълнява хита. "Просто песента се пуска пет хиляди пъти на ден, така че почувствахме, че трябва да направим нещо, за да подкрепим тези, които страдат по същия начин като нас. Някои хора изглежда обичат да слушат тази песен 500 пъти на ден. И тези хора са наши врагове", заявява Хана.

През 2019 г. в Обединеното кралство беше проведено проучване, за да се установи кои коледни хитове хората намират за най-досадни. Лидер стана песента "All I Want for Christmas Is You" на Марая Кери. На второ място попадна "Do They Know It's Christmas" на "Band Aid", а на трето - "I Wish It Could Be Christmas Everyday" на британската група "Wizzard". В челната петица бяха включени още "Merry Xmas Everybody" на "Slade" и "Last Christmas" от "Wham!".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.