24 Март 2019, 00:35

Ще ходим на кино за 90 лева с новия революционен проект на Шон Паркър

Pinterest LinkedIn +

Създателят на Napster Шон Паркър не стои със скръстени ръце, а се е заел с нов проект, наречен The Screening Room. Идеята е вместо киноманите да ходят да гледат желаните филми на кино, да имат възможност да го направят в уюта на собствения си дом.

Осъществяването на инициативата потенциално би се изразило в предлагането на устройство на цена $150, което би дало достъп за 48 часа до най-новите филми, излизащи в кината. За да ги гледате обаче, трябва да заредите $50 долара в услугата за всеки филм, колкото планират да е цената на виртуалния билет.

Обосновката зад тази спорно скромна цена е, че това покрива разходите по заплащането на гориво, паркинг, храна и закупуването на билети за актуалните филми. Поне в САЩ... И всичко това без човек да напуска любимия си диван!

Това със сигурност е идея, която, ако се осъществи правилно и бъде приета от хората, би променила кино бизнеса из основи.

Големите холивудски студиа все още са резервирани към проекта, но вече доста ключови имена застават зад него – режисьори като Питър Джаксън, Стивън Спилбърг, Рон Хауърд, Мартин Скорсезе, Дж. Дж. Ейбрамс – все големци са дали своят печат на одобрение.

Сподели.